[50-54 Lok Ku Road]

Type: Interior | Office
Location: G/F, 50-54 Lok Ku Road, Sheung Wan, Hong Kong
Client: One Bite Design Studio
Year: 2018

Functional Flexibility | Cost Effective | Respecting Local Context | Green Considerations | Playfulness

Taking over a former timber furniture shop premise, the new office for One Bite Design Studio in Hong Kong combines locality with a playful twist. In love with the contextual narrative, the original floor and wall finishes were preserved as much as possible, with new materials replacing the defected areas, creating a vibrant juxtaposition between the materials. Using a metal scaffolding frame as a pop-up structure, the set-up can be adjusted and to cater future needs and modification.

Key Features:

  • Sealing history and disclosing the narrative - all existing structure, infrastructure and window frames are maintained. Protected and framed as a piece of exhibit.
  • Sliding glass panels becoming a flexible partition and discussion panel.
  • Upcycling as part of the design - Metal scaffolding from previous projects become the main design backbones. Discussion tables are upcycled from old cable drums.
  • A flexible meeting space incorporating exhibition, discussion, workshops & table-tennis
  • Positive vibe - through colourful injection of motives & graphics, creating a cheerful workspace.
  • Pet-Friendly - Multi-level frameworks allowing the office cat managers to creatively re-imagining the office space as their new playground

Credits:
Graffiti Artist: xememex
Photographer: Tai Ngai Lung
One Biters: Alan Cheung, Sarah Mui, Luana Kwok, Sherene Ng, 
Chloe Cheung